Doc.gr
Βαΐτσου Δήμητρα

Βαΐτσου Δήμητρα

Ψυχολόγος Ηράκλειο


Πληροφορίες για Βαΐτσου Δήμητρα
Στην ψυχοθεραπεία βάζουμε όρια, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορεί σιγά-σιγά: * να μην διαλυθεί * να αντέχει * να παίρνει ενέργεια * να νιώθει καλά * να βρίσκει νόημα ζωής." Μ.Π.
 • Ιατρικοί σύλλογοι
  Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής, Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ)
 • Ομιλούμενες γλώσσες
  Αγγλικά, Γαλλικά
 • Προσωπική σελίδα
Επαγγελματική εμπειρία
Εξωτερικός - Επιστημονικός Συνεργάτης
Επιμορφωτικές ομιλίες – σεμινάρια σε Σχολεία. Απευθυνόμενη σε γονείς και εκπαιδευτικούς
2010-2013

Προσωπικό Γραφείο
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Οικογενειακή θεραπεύτρια
2009-2013

Ατομικές συναντήσεις, σε εφήβους και ενήλικες σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, βελτίωσης επικοινωνίας, άγχος, μετατραυματικού stress, επικοινωνιακά ζητήματα στην οικογένεια, διαφυλικές σχέσεις, εικόνα εαυτού διεξαγωγή ομάδων αυτογνωσίας, αυτοεικόνας-αυτοεκτίμησης, σεμινάρια. Συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση μέσα από ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια, πάνω σε θέματα όπως: διαταραχές διατροφής, ζητήματα προστασίας παιδιών και τα δικαιώματα τους, αγχώδεις διαταραχές, οικογένεια και ο ρόλος της στην ζωή του ενήλικα, κακοποίηση και αντιμετώπιση της, σεμινάρια Παιδοψυχολογίας, εφηβική ηλικία, ψυχομετρικά τεστ, χρόνιες παθήσεις ανίατες αρρώστιες, βιωματικά εργαστήρια και workshop

Κέντρο Φροντίδας Αμεα, Φθιώτιδα
Κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ
2012-2012

Στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2012 και Ιουλίου 2012, εργάστηκα στο Κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ), του Νομού Φθιώτιδας.

Δημοτικά Πολυϊατρεία Του Δήμου Λυκόβρυσης
Συμβουλευτική Οικογενειακή θεραπεία
2008-2011

Απο τον Ιανουάριο του 2008 έως και το 2011, ασχολήθηκα με την Συμβουλευτική - Οικογενειακή θεραπεία στα Δημοτικά Πολυϊατρεία Λυκόβρυσης με ατομικές συνεδρίες και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.

Sharmila
Επιστημονική συνεργάτης
2007-2009

Επιστημονική συνεργάτης στο Εναλλακτικό Κέντρο Ευεξίας Sharmila. Παρέχονται ατομικές συνεδρίες, ομάδες αυτογνωσίας και εκπαιδευτικά σεμινάρια

Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής
Ψυχιατρική κλινική
2001-2002

Ψυχιατρική κλινική «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΙΟ. Πρακτική άσκηση, μελετώντας και κάνοντας καταγραφή συμπεριφοράς συγκεκριμένων ψυχικά ασθενών, ιδίως σε άτομα με Σχιζοφρένεια και Παραληρηματικές ιδέες.

Χλόη
Κέντρο φροντίδας ΑμεΑ
2000-2001

Κέντρο αποκατάστασης για παιδιά με ειδικές ανάγκες «ΧΛΟΗ. Πρακτική άσκηση σε παιδιά με αυτισμό και ψυχωσικές διαταραχές. Ιδιαίτερη παρατήρηση δόθηκε σε ένα αυτιστικό κορίτσι. Στόχος η μείωση στερεότυπων κινήσεων, εκτέλεση εντολών στην καθημερινή της εργασία. Παρατήρηση της γενικότερης ομάδας, συμπεριφορά, ένταξη στην ομάδα, αυτοεξυπηρέτηση, κάλυψη προσωπικών τους αναγκών.

Ο Κήπος Του Παιδιού
Πρακτική Άσκηση
2000-2000

Πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής. Παιδικός σταθμός, Νηπιαγωγείο «Ο κήπος του παιδιού». Πρακτική άσκηση στα πλαίσια των σπουδών της σχολής. Συχνές εκδρομές σε επιμορφωτικά μέρη, δραστηριότητες εντός του νηπιαγωγείου με στόχο τη συνεργασία των παιδιών και τις διαφιλικές μεταξύ τους σχέσεις.

Βιοανέλιξη
Συμβουλευτική Ψυχολογία

Επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο ΒΙΟΑΝΕΛΙΞΗ, υπεύθυνη στο τμήμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Εκπαίδευση
Χεν Κηφισιάς- Γυναικεία, Μη Κυβερνητική, Εθελοντική Οργάνωση
Επιμορφωτικό σεμινάριο
2011-2011

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Προετοιμασία για δουλειά στην οικογένεια. Βοηθοί μητέρων, παιδιών βρεφικής, νηπιακής και προσχολικής ηλικίας» Διοργανώτης ΧΕΝ Κηφισιάς

Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων
Οικογενειακή Συστημική Θεραπεία
2004-2007

«Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων» : 4ετές κύκλος στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Οικογενειακή - Συστημική Θεραπεία.

Preston University, Usa
Psychological Studies
2005-2005

Bachelor of Science in Psychological Studies. University of PRESTON. United States of America

Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών
Ψυχολογία
1998-2002

Σπουδές Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων
Παράρτημα Νέας Σμύρνης
2002-2002

Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό την Επιστημονική εποπτεία της κας Μαρίας Χουρδάκη επικεφαλής του Πανελληνίου Συνδέσμου «Σχολών Γονέων». Επιστημονικός συνεργάτης του Πανελληνίου Συνδέσμου «Σχολών Γονέων».

Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών
European Educational Organization Care Practice
2001-2002

HND Edexcel Succeess through qualifications BTEC HIGHER NATIONAL DIPLOMA

Αξιολογήσεις για Βαΐτσου Δήμητρα

5 /5
Μέση βαθμολογία
από συνολικά 2 αξιολογήσεις
 • 5/5
  Συνολικά
 • 5/5
  Εξέταση
 • 5/5
  Αναμονή
 • 5/5
  Συνολικά
 • 5/5
  Εξέταση
 • 5/5
  Αναμονή

Άρθρα

από Βαΐτσου Δήμητρα


Τα παιδιά ζητούν ή οι γονείς θέλουν συνεχώς να δίνουν? Η ψυχολόγος Δήμητρα Βαΐτσου γράφει για τα χριστουγεννιάτικα δώρα προς τα παιδιά και τα όρια που πρέπει να γνωρίζουμε.


Μπροστά στο άκουσμα της λέξης ΔΙΑΚΟΠΕΣ ενδόμυχα οι περισσότεροι σκέφτονται καλοκαίρι, άδεια από την δουλειά τους, χαλάρωση, «ανάσες» αναζωογόνησης και ότι άλλο έχει ο καθείς ανάγκη να απολαύσει και να ζήσει. Ο καθημερινός χρόνος των περισσότερων στις μέρες μας είναι έντονος ίσως και βεβαρημένος, προκαλεί ένταση και άγχος. Οι διακοπές κατά κύριο λόγο δια κόπτουν το άγχος και το στρες των καθημερινών ρυθμών κυρίως μιας γεμάτης και έντονης συναισθηματικής ή πρακτικής χρονιάς.